top of page

Villadoria

villadora_logo.png

Tenuta Cappallotto, med sina 20 hektar vingårdar i Serralunga d'Alba, husar Villadoria vinodling och åldrande källare samt den historiska bondgården som nu är värd Agriturismo Il Cappallotto.

 

Egendomen förnyas varje år i druvskördstraditionen. Och den oändliga övergången av årstiderna och det pågående arbetet i familjen Lanzavecchia på dess vin börjar på nytt.

 

Våra vingårdar är vårt viktigaste arv. De sträcker sig huvudsakligen till Nebbiolo för Barolo, sträcker de ut längs de västra sluttningarna av Serralunga d'Alba-kullarna, i kvalitetsvinsområdet med högsta kvalitet.

 

 Förutom Nebbiolo för Barolo har Cappallotto-fastigheten också vingårdar i Merlot och Muscat, liksom hasselnötter som producerar den kända IGP Tonda Gentile-sorten.

 

 Vår vård för vår miljö återspeglar naturens förfädernas noggrannhet och skyddar integriteten hos de platser vi växte upp på. Vingårdens hållbarhet är vårt främsta mål.

 

Vi började med att producera endast Dolcetto, fortsätta med Nebbiolo och Barbera och anlända 1995 till Barolo. Våra vingårdar i kommunerna Diano D'Alba, Serralunga d'Alba och Verduno har en ålder som varierar mellan 20 och 50 år och de alla njuta av privilegierade exponeringar.

 

Företagets filosofi är att sträva efter en kontinuerlig och ständig förbättring med målet att senast nå en allt högre kvalitet.

azienda-villadoria.jpg
bottom of page